Намери ни
To Top

Жесток гаф направи Манчестър Юнайтед за смях в Англия

Жесток гаф на Манчестър Юнайтед предизвика подигравки от страна на големите конкуренти на „червените дяволи“ в Европа и най-вече в Англия. Маркетинговият отдел на 20-кратните шампиони забърка страхотен скандал, след като доказа, че не знае имената на всичките си футболисти!

Стражът на Манчестър Юнайтед Сам Джонстън бе прекръстен на Сам Джонсън и точно с второто име бяха пуснати в продажба вратарските фланелки с неговия №50. На български език разликата е само една буква, ала на английски е доста сериозна – истинското му име се пише Sam Jonnstone, а всъщност на екипите има нещо коренно различно – Johnson. Това очевидно показва, че не става въпрос за техническа грешка.



Сбърканите фланелки бяха изтеглени от магазините, а радващото за Юнайтед е, че все пак Сам не е толкова популярен и бракуваното количество не е значително. Но все пак гафът е достатъчно сериозен, за да породи подигравки в Англия от страна на феновете на другите водещи клубове, които и без това са взели на подбив „дяволите“ заради отчайващия старт на сезона.

Ощр от категория Футбол