Намери ни
To Top

ЦСКА ще гони задължителна победа в Коматево

Ножът е опрял до кокала на ЦСКА и отборът няма накъде да отстъпва повече. Шампионски­те амбиции на армейците не срещнаха никакво покритие в първите два кръга, от които бе спечелена едва една точка. Трень­орът Стамен Белчев събра отбо­ра още в четвъртък при лагерни условия в комплекс „Беркут“ край Пловдив. Дали изолирането на иг­рачите ще помогне да се отър­сят от лошия старт, ще си про­личи днес при гостуването на Бо­тев Пд.


Двубоят стартира в 18:45 часа на базата в Коматево.

Белчев ще предприеме някои промени в състава в опит да ос­вежи колебливото представяне на старта. Наказаният след сблъсъка с Лудогорец Меркадо ще бъде заменен от Густаво Кулма. Колумбиецът дори не бе в група­та срещу разградчани, но сега ще стартира по лявото крило. Той вкара два гола и добави асистенция в контролата с Царско село (7:4) през седмицата. Във втори пореден двубой пък титуляр на позицията зад нападателя ще е Енрике Рафаел. Бразилецът е едно от трите летни попълнения. Той е бил съотборник с Каранга, кой­то играе на върха на атаката, и в ЦСКА се надяват тяхното партньорство да даде резулта­ти днес. Отдясно титуляр отно­во ще е Десподов, макар да се представи под очакванията в първите два кръга.

В средата на терена също се очертава разместване. Малинов почти сигурно пак ще е в стартовите 11, както срещу Лудого­рец. Партньорът му от тази сре­ща Шимао обаче се очертава да седне на пейката, а вместо него титуляр да е Пинто. Оттрениран е и вариант, при който да стартира Тиаго Родригес, но Белчев едва ли ще прибегне към него.

Въпреки решителната грешка, която направи срещу Лудогорец вратарят Китанов по всичко изглежда, че ще запази титулярната си позиция, поне засега. Неговата алтернатива Черниаускас не се представи добре в контролата с Царско село, а и Белчев заяви, че смяната на Китанов в този момент би го „смачкала“.

ЦСКА има да бори две негатив­ни тенденции срещу днешния си опонент – 6 мача без победа сре­щу него като гост след завръща­нето на Ботев в елита през 2012 г. и 5 срещи в елита изобщо без ус­пех.

В лагера на канарчетата обс­тановката също е напрегната, но по друго направление – участи­ето в Лига Европа. В четвъртък Ботев завърши 0:0 с Маритимо с предпазливо представяне. След­ващия четвъртък пловдивчани връщат визитата на остров Ма­дейра. В отбора мислят повече за евросцената, но пък няма вари­ант, в който да „отпишат“ мача с ЦСКА. Все пак треньорът Нико­лай Киров планира да остави две­те звезди извън титулярния със­тав. При Тодор Неделев това е по-скоро принудително, тъй ка­то той получи разтежение сре­щу Маритимо. Възможно е капи­танът да попадне в групата, но вероятността да играе е доста малка. Косоко пък ще седне на пейка­та, от една страна, за да вземе почивка преди реванша в Порту­галия, а, от друга, защото е пред трансфер в ОАЕ и няма да се рис­кува излишно с евентуална конту­зия.

Треньорът Киров е предвидил и други промени в състава. В центъра на защитата ще стар­тира Радослав Терзиев, който ве­роятно ще замени Виктор Генев. В средата на терена Юсеин ще партнира на Балтанов. В двубоя с Маритимо на мястото на Юсеин действаше Косоко. Бризола ще бъде преместен на левия фланг на атаката, а Тони Тасев ще стар­тира отдясно. Така Крум Стоя­нов остава на пейката. Виана пък отново ще е на върха на атаката като титуляр.

Ощр от категория Футбол