Намери ни
To Top

Александър Томаш: Може би заслужен резултат

Старши треньорът на „Берое“ Александър Томаш: „Слаб, нервен мач. Това, което искахме и мисля, че можем на този етап, не се получи. Може би заслужен резултат. Имахме само една ситуация първото полувреме на Ерик Почански, Педро една ситуация и гредата.


Ако имаше доза късмет… Дори и да бяхме победили с тези три ситуации, които чисто футболно създадохме, нямаше да бъда доволен, защото това, което искам да виждам в отбора го няма – далеч сме от исканото в момента.“ – каза Томаш.

„Имаше огромно напрежение. Зададох им и аз въпроса, защото аз за първи път го виждам по този начин. Първото нещо, което ми мина през главата е това, че играем на нашия стадион, пред нашата публика и дали това не им повлия. Няма да казвам имена, но имаше хора, които за този месец и няколко дни от както сме заедно за първи път ги виждам в тази светлина. Това нещо ме учуди. Трябва да поработим повече в психологически план, защото футбол се играе със самочувствие. Мисля, че имаме футболисти, които могат да играят футбол.“ – допълни той.

„Ако трябва да бъда по-конкретен се надявах да я има тази преса, но да не излизаме от нея. Ние не успявахме, не успяхме да намерим момента. Ротацията в средата на терена не ни се получаваше. Прибързвахме в подаванията, през вратаря много бавно излизахме от тези ситуации. Не съм доволен като цяло. Не съм и отчаян. Убеден съм, че нещата ще се получават по-добре и по-добре. Просто трябва повече да вярваме, повече да искаме и да даваме повече от себе си.“ – обясни специалистът.

„Разликата е че ако бях от другата страна щях да съм леко доволен, а сега съм бесен и се опитвам да го прикрия.“ – каза още Томаш.

„Много неприятно се получи за самия футболист. Аз имах разговор с него преди мача, той се опасяваше от това. Как ще коментирате ако в тази ситуация той беше вкарал гол? Мисля, че щеше да бъде изпратен с аплодисменти. Много е тънка границата. Тук вече зависи дали футболиста ще успее да се пребори психически, защото според мен той има нужните качества и е един силен футболист, но това, което виждам в момента не само в него, а и вие го видяхте е че проблемът на „Берое“ е горе в главата в момента. Моята задача е по най-бързия начин ако мога и успея, поне се надявам да мога да го направя, да бръкна в главите на тези футболисти.“ – допълни той.

„Греда. Не успяхме да привлечем човека, с който разговаряме. Той иска да помисли до понеделник. Аз разбрах от други канали, че той има оферта от доста добър отбор в Първа лига в Европа, добре финансово стабилни. До понеделник ще получим отговор. Не е хубаво да се настройва човек. Ще работим, то си личи, че в офанзивен план ни трябват хора и повече самочувствие футболно.“ – завърши Томаш.

Ощр от категория Футбол

  • Нотингам 0:0 Челси

    Нотингам приема Челси в среща от предпоследния кръг на Висшата лига. Форест може да има нужда само от точка, за да...

    11/05/2024
  • Левски привика Огнян Владимиров

    Днес Левски проведе последната си тренировка преди утрешното домакинство срещу Черно море. Добрата новина при “сините” е, че всички футболисти са...

    11/05/2024
  • Селтик отново срази Рейнджърс и пак ще е шампион

    Първенецът Селтик си гарантира на 99% поредна титла в Шотландия, след като срази големия си враг Рейнджърс с 2:1 на своя...

    11/05/2024