Намери ни
To Top

Старозагорски страсти на старта

Днес в 21:00 часа отборите на Берое и Верея излизат един срещу друг в сблъсък от 1-ия кръг на Първа професионална лига. Истински старозагорски страсти ни очакват тази вечер на стадион “Берое”. Тъй като символичните гости са сравнително нов клуб, не може да се каже, че между двата тима има някаква сериозна вражда. Въпреки това всеки от тях ще има за цел да запоне сезона по най-добрия начин, а именно с победа.


Всъщност двата клуба обичат да разменят треньори и играчи. Миналогодишният наставник на Верея Александър Томаш в момента е начело на Берое. Илиан Илиев, който пък в миналото водеше “зелените”, сега бе привлечен на “Трейс Арена”, за да замести именно напусналия Томаш. Така че със сигурност ни очаква доста интересен сблъсък и на треньорските скамейки.

Двата отбора досега имат точно два мача помежду си в елита. Те бяха през миналия сезон, когато съперниците си размениха по една победа.

Домакините имат някои кадрови проблеми с окомплектоването на състава си. В лазарета са Антон Карачанаков, Пламен Тенев и Педро Еуженио. Наказан за тази среща пък е Охене.

В тяхно отсъствие трненьорът Томаш ще заложи на Перниш на вратата и Желев, Виданов, Динков и Пенев в отбрана. Като и Райнов ще действат в средата на терена, а пред тях в по-атакуваща роля ще бъдат Почански, Цонев и Фърчулеску. На върха на атаката пък ще започне Негруц.

За гостите единственият проблем е отсъствието на наказания Танев. Иначе Илиан Илиев вероятно ще пусне в игра Колев под рамката и Илиев, Иванов, Бен Джемия и Слаев в защита. Балд и Бенгюзов ще бъдат опорни халфове, а Керкар и Йорданов ще играят на крилата. Домовчийски ще води атаката, а зад гърба му ще го подкрепя Андонов.

Първа професионална лига: 1 кръг:

БЕРОЕ – ВЕРЕЯ

Вероятни състави:

БЕРОЕ: Перниш, Желев, Виданов, Динков, Пенев, Като, Райнов, Цонев, Фърчулеску, Почански, Негруц

ВЕРЕЯ: Колев, Илиев, Иванов, Бен Джемия, Слаев, Балд, Бенгюзов. Андонов, Керкар, Йорданов, Домовчийски

Стадион: “Берое”, Стара Загора
Съдия: Георги Кабаков
Начало: 21:00 часа

Ощр от категория Футбол