Намери ни
To Top

Stonic – впечатляващият компакет кросоувър на Kia

Със завладяващ екстериор, уверена стойка и европейски дизайн Stonic е новият представител на КИА в най-бързо развиващия се автомобилен сегмент в Европа.
1.1 милиона B-SUV автомобили се реализират годишно на европейските пазари (7% пазарен дял). Прогнозите сочат увеличение над 2 милиона годишно до 2020г.


Майкъл Коул, Главен оперативен директор на Kia Европа, коментира: „По отношение на обема продажби се очаква пазарният дял на B-SUV да надхвърли този на C-SUV до 2020г., когато всеки първи от десет автомобила продадени в Европа ще бъде от класа на Stonic. B-SUV сегментът привлича 21% от потребителите на мини автомобили и 15% от тези, които търсят по-компактен вариант на семейните хечбеци. Модели като Stonic се търсят и от клиенти, които желаят да подновят компактните си MPV-та.“

„Kia Stonic ще бъде новото завладяващо предложение в непрекъснато разрастващия се B-SUV сегмент, с безпрецедентна 7г. гаранция и характерните за марката – високо качество, надеждност и атрактивен дизайн.“

Дизайнът на най-новото попълнение в гамата на корейския бранд е впечатляващ и модерен, с разпознаваем почерк на КИА, благодарение на инкорпорираните типични за марката елементи като радиаторната решетка тип ‘тигров нос’. Разработен в Европа, в сътрудничество с дизайнерското студио на марката в Корея, екстериорът на Stonic съчетава отсечени хоризонтални линии с меки изваяни повърхности. Персонализацията на моделите в B-SUV сегмента е важна за потребителите, а ‘Targa’ стилът, който Stonic предлага, дава възможност на клиентите да избират между двуцветни комбинации, инспирирани от дизайна на прототипа Provo.

Stonic ще се предлага с избор от бензинови и дизелови двигатели, окомплектовани с ръчни скоростни кутии. Потребителите ще имат възможност да избират между 1.0л T-GDI (турбо бензинов двигател с директно впръскване) със 120 к.с., 1.25л и 1.4-литрови атмосферни двигатели. Ефективният 1.6л дизелов двигател допълва гамата като предлага най-ниското ниво на вредни емисии в моделната гама.

Серийно Stonic е оборудван със система за управление стабилността на автомобила (VSM) с ESC. VSM осигурява стабилност при спиране и навлизане в завои, като отчита загуба на тяга и автоматично включва ESC, помагайки на водача да запази траекторията на автомобила. В допълнение системата VSM включва Torque Vectoring by Braking, Straight Line Stability и Cornering Brake Control.

Европейският дизайн на салона инкорпорира технологии и ергономичност като предлага на потребителите възможности за персонализация в унисон с цветните екстериорни пакети. Stonic е оборудван с интелигентна информационно-развлекателна система, която гарантира сигурността, комфорта и удобството на пътниците. Apple CarPlay и Android Auto са стандарт за KIA Stonic, като опция се предлага подгряване на седалки, автоматичен круз контрол, безключов достъп и др. Сред системите за сигурност присъстват функция за автономно аварийно спиране (AEB) с разпознаване на пешеходци, сигнализация за опасно бързо приближаване към предното превозно средство със спирачна функция, сигнализация за автомобил в мъртвата зона на огледалата (BSD), предупредителна система за напускане на лентата за движение (LDWS) и др.

KIA Stonic ще се дистрибутира в търговската мрежа от септември 2017г. Както всички модели на марката Stonic ще се предлага със 7г. гаранция.

Ощр от категория Спорт