Намери ни
To Top

В Каталуня сигурни: Роналдо шантажира Реал за пари

Каталунските издания предложиха свой прочит на развиващата се в момента криза на отношенията между Реал Мадрид и голямата звезда Кристиано Роналдо. Изданието „Спорт” изрази категорично становище, че цялата драма с желанието на португалеца да напусне „Сантиаго Бернабеу” не е нищо друго освен маньовър за повишаване неговата и без това космическа заплата.

Португалските ежедневници „А Бола” и „Рекорд” гръмнаха с новината, че Кристиано е заявил пред боса на „лос бланкос” Флорентино Перес, че си тръгва, тъй като клубът не го е подкрепил достатъчно в разследването за укриване на данъци. По-късно и приближеният до Реал мадридски всекидневник „Марка” потвърди, че такъв разговор между двамата наистина е имало.


В „Спорт” обаче не приемат тези твърдения за „чиста монета”. Каталунската медия смята, че става дума добре премерен ход на Кристиано и неговият достатъчно обигран агент Жорже Мендеш. Всичко произтича от факта, че големият съперник на Роналдо – Лионел Меси скоро ще поднови договора си с Барселона и отново ще бъде най-добре платеният футболист на планетата.  Роналдо, от висините на спечеления дубъл през този сезон (титлата на Испания и историческата такава в Шампионската лига), счита себе си за №1 в света и смята, че това трябва да бъде отразено и в размера на заплатата, срещу която се разписва.

Докато Испанската прокуратура обвини футболиста за укриване на данъци в размер на близо 15 милиона евро, Роналдо и Мендеш смятат да извъртят този факт в своя полза. Изявлението за напускане е пряка атака срещу Перес, с когото португалецът никога не е имал безкрайно гладки отношения. „Кристиано винаги е обвинявал Флорентино в това, че не го „глези”, както Барса прави с Меси”, пишат от „Спорт”.

Преди почти 5 години отново имаше ситуация, при която напрежението между двамата нарасна значително. Тогава Кристиано публично заяви, че в Реал има хора, от които „не бил доволен”. В края на краищата всичко утихна, след като нападателят подписа нов атрактивен контракт. Парафът на Роналдо успокои ситуацията, която продължи да тлее през годините до днешното изригване.

Кристиано е крайно разочарован от факта, че Перес – предвид всичките си политически и икономически контакти – не е успял да стопира разследването срещу него. Ако Роналдо бъде признат за виновен по четирите обвинения, то по силата на испанското законодателство може да получи присъда за до 7 години зад решетките.

Ощр от категория Футбол