Намери ни
To Top

Хубчев: Трябва да надтичаме и да надборим Беларус, другото е късмет

„Усетих през тези няколко дни, че има натрупана умора у някои футболисти, но това е повече от нормално.”

Думите са на националния селекционер Петър Хубчев в навечерието на решителната световна квалификация срещу Беларус.

Преди двубоя в петък от 21:45 ч. България заема третото място в група „А” с 9 точки, на една от втория Швеция и на 4 от лидера Франция.


Двата отбора пред „трикольорите” ще играят един срещу друг по същото време в Швеция, докато нашите мерят сили с Беларус.

На две точки зад „лъвовете” е Холандия, а следващият ни опонент има едва две в актива си след домакински ремита с Франция (0:0) и Люксембург (1:1).

„Момчетата се влагат максимално в тренировките, отнасят се много сериозно и концентрирано. Една от основните ни задачи е да ги убедим, че ни чака много тежък мач. В това съм сигурен, дано да сме го предали и на тях”, подчерта Хубчев, въпреки серията от четири загуби на нула, в която се намират опонентите.

„Аз не разчитам на традиции във футбола. Сигурно статистически сме по-добре в играните мачове, но това не ме интересува. Беларус е мощен отбор, със здрави футболисти. Предпочитам да кажа на отбор с какво ще ни затрудни и как ще противодействаме, но основното е с един сплотен отбор. Трябва да надтичаме и да надборим Беларус. Това са начините, според мен, а другото е късмет.”

Дали вече е наясно с титулярите за петък вечер?

„Горе-долу се избистря отбора, но все пак имаме още 2 или 3 тренировки. Ние и срещу Холандия до последното занимание имахме колебания за някои от постовете. Предполагам, че и сега ще бъде така.”

Дали победата на България над Холандия в последния мач ще помогне на нашите?

„Няма как да не се споменава успеха ни срещу Холандия, но като цяло мисля, че е по-важно да се концентрираме върху тренировките. За щастие той бе добре позабравен вече, макар че логично все още е в главите на момчетата.”

Какво смята Хубчев за факта, че световната квалификация е след края на сезона?

„Вижте, този мач е след края на нашия сезон, но има хора, които са играли преди два дни, а и такива без мач от месеци. Не съм аз човекът, който трябва да коментира програмата на УЕФА. Ако ме питате мен, бих предпочел примерно следваща дата, за да имаме повече време за подготовка, но ако ме чуе някой клубен треньор, сигурно ще ме напсува. Все пак някои вече са започнали подготовка.”

Дали усеща, че футболистите са настроени ваканционно?

„Усещам желание за следващия мач. Ако бях усетил такова за почивка, тогава лошо, но до вчерашната тренировка усетих точно обратното – много концентрирани бяха момчетата и свършиха всичко, което трябваше.”

Ощр от категория Футбол