Намери ни
To Top

ЧЕРНА ВЕСТ: Тежка катастрофа, всички потънаха в сълзи! Едва на 35 години, за огромно съжаление известният и голям любимец…

Бившият шампион в MotoGP Ники Хейдън остава в критично състояние след първата нощ в болницата, съобщиха от отбора му „Ред бул Хонда“. Той е настанен в интензивното отделение и е поставен в изкуствена кома. Състоянието му обаче не позволява оперативна намеса към момента.

Американецът е бил блъснат от автомобил в сряда, докато е карал колело с приятели край италианския град Римини.


Той е бил закаран в местната болница, но състоянието му е било много тежко и лекарите са взели решение да бъде транспортиран спешно в по-голямата болница в Чезена.

Хейдън се нуждае от мозъчна операция, за да бъде намалено налягането върху черепа му. Състоянието на 35-годишния пилот обаче не е достатъчно стабилно, за да се извърши операция, обявиха от медицинския екип, цитирани от Motorsport.

„Бихме искали да благодарим на всички за съобщенията, подкрепата и помощта им. Веднага щом има новини за състоянието му от болницата или от семейството на Ники, ще ви уведомим“, заявиха от „Ред бул Хонда“.

Хейдън се състезаваше в MotoGP между 2003 и 2016 г., а през 2006 г. стана световен шампион, прекъсвайки тоталната доминация на Валентино Роси. От началото на 2016 г. американският пилот се концентрира върху състезанията в Супербайк.

Инцидентът с Хейдън е поредният, при който известен спортист е блъснат на пътя по време на тренировка с колело.

Един от водещите италиански колоездачи Микеле Скарпони почина, след като беше пометен от ван, а наскоро трикратният шампион в „Тур дьо Франс“ Крис Фрум също беше ударен от кола.

Зачестилите случаи повдигнаха въпроса за сигурността на пътя – не само за професионалните състезатели, но и за колоездачите любители.

Ощр от категория Акценти