Намери ни
To Top

Швейцария пропиля два гола аванс и загуби от Финландия

Швейцария пропиля аванс от два гола и загуби с 2:3 след продължение срещу Финландия в мач от група „Б“ на световното първенство по хокей на лед, но и двата отбора запазиха шансове за класиране във фазата на елиминациите. Претендент за квота е и отборът на Норвегия, който е с три точки зад Финландия, но и с мач по-малко.

Швейцарците вкараха шайбите си в бурна първа третина чрез Фабрис Херцог и Жоел Генаци, а финландците смениха вратаря Йонас Корписало с Хари Сатери. Това даде резултат и резервата не допусна повече голове, а Юсо Хиетанен намали 59 секунди преди сирената на първата част.



Финландците се възползваха от пуърплей след наказание на Рафаел Диас и Мико Рантанен изравни резултата 12:20 минути преди края на редовното време. Автор на победното попадение пък стана Валтери Филпула, който се разписа 2:24 минути след началото на продължението и остави финландците на точка от швейцарците.

Швеция победи с 4:2 Дания и си гарантира място в следващата фаза. Йоел Лундквист бе точен в първата третина, Уилямс Нюландер вкара две шайби през втората, а Никлас Бекстрьом спря устрема на съперниците за изравняване с гол в заключителните секунди. За датчаните вкараха Мортен Мадсен и Маркус Лауридсен в последната третина.

Ощр от категория Спорт