Намери ни
To Top

Диего Симеоне: Излизаме за нещо невъзможно, но сме длъжни да опитаме

Атлетико (Мадрид) трябва да преодолее загубата с 0:3 в първата среща, ако иска в сряда вечерта да бъде краен победител в полуфиналния сблъсък с Реал Мадрид, но феновете на „Висенте Калдерон“ не могат да се похвалят, че често виждат подобни победи. През февруари 2015-а година Атлетико постигна една от най-паметните си победи над същия този съперник, след като го победи с 4:0 в мач от местното първенство. Това всъщност беше и единствената победа над Реал Мадрид с три гола разлика или повече в последните четири деситилетия, но все пак дава надежди на фенове и играчи за успешен край на втората полуфинална среща в сряда.

„Ние вече ги победихме един път с четири гола на „Калдерон“, а играеше Кристиано Роналдо, както и всички останали“, заяви халфът на дюшекчиите Коке след първия мач.


„Никога не знаеш какво ще се случи във футбола. Попитайте Пари Сен Жермен, те трябва да са наясно с това. Ние отиваме към този мач с идеята да се борим до край“.

„Ще бъде много трудно да го направим, но това е футболът – трябва да се опита. Неочакваните неща се случват и ние ще се борим до последна капка надежда. Ще се опитаме да направим нещо невъзможно. Но ние сме Атлетико Мадрид и сме длъжни да опитаме. Вече ни определиха за трета сила в испанския футбол, така че сме длъжни да защитим това“, заяви треньорът Диего Симеоне.

Но друга традиция е по-притеснителна. Атлетико ще се опита да избегне четвърто поредно отпадане от Реал в Шампионскана лига. През 2014-а и 2016-а двата отбора се срещнаха на финала, а Реал Мадрид спечели и двете спиращи дъха битки. През 2015-а пък „дюшекчиите“ отпаднаха на четвъртфиналите. „Много е трудно да се преодолее такъв пасив, но ние трябва да запазим вярата си до последния момент. Играем пред феновете си и сме длъжни да ги оставим доволни, заяви защитникът на Атлетико Стефан Савич.

Ощр от категория Шампионска лига