Намери ни
To Top

Вавринка и Тийм се класираха за третия кръг в Монте Карло

Шампионът за 2014 г. Стан Вавринка се класира за третия кръг на турнира по тенис от сериите „Мастърс“ на червени кортове в Монте Карло с награден фонд 4,3 милиона долара. В среща от втория кръг швейцарецът, поставен под номер 3 в основната схема, се наложи с 6:2, 4:6, 6:2 над чеха Иржи Весели.

Вавринка показа много мощна и единствено във втория сет имаше известни затруднения срещу съперника си.


В осминафиналите на турнира Вавринка ще срещне Пабло Куевас (Уругвай). За третия кръг на турнира се класира и шестият в схемата Доминик Тийм. Австриецът се наложи с лекота с 6:3, 6:2 над холандеца Робин Хаасе и в следващия кръг очаква белгиеца Давид Гофен.

Напред към осминафиналите продължават още трима от поставените. Това са чехът Томаш Бердих (9), надиграл с 3:6, 6:1, 6:4 германския ветеран Томи Хаас, германецът Александър Зверев (14), победил с 6:0, 6:4 Фелисиано Лопес (Испания) и сънародникът на Лопес Пабло Карено-Буста (13), справил се с руснака Карен Качанов с 6:4, 6:4.

В следващия кръг Карено-Буста ще играе с поставения под номер 2 в схемата Новак Джокович (Сърбия), Зверев ще се изправи срещу победителя от двубоя между Кайл Едмунд (Великобритания) и Рафаел Надал (Испания), докато Бердих ще срещне победителя от срещата между Жереми Шарди (Франция) и Марин Чилич (Хърватия). По-късно днес участието си в турнира започва и българинът Григор Димитров, който ще срещне германеца Ян-Ленард Щруф.

Ощр от категория Тенис