Намери ни
To Top

Гонзо: Съдии слугуват на отбори, знаем ги кои са

Треньорът на Черно море Георги Иванов заяви, че някои съдии у нас слугуват на определени отбори.

„Омръзна ни вече да говорим за съдии. Съдиите трябва да ги оставим на мира, да свирят както трябва. Но да свирят това, което виждат, защото някои съдии слугуват на някои отбори.


Не искам да влизам в конкретика, знаем ги кои са. Ако искаме футболът да се подобрява, те трябва да бъдат незабележими на терена, а не да са главни действащи лица”, каза Гонзо пред „Диема спорт“ след загубата на Черно море с 0:1 от Дунав.

Той подчерта, че не визира пловдивчанина Георги Кабаков и не го вини днес за загубата на варненци.

„Кабаков ми каза, че няма дузпа. Аз приемам това, защото бях на 60-70 метра. Кабаков не мога да го упреквам за загубата, сами сме си виновни заради начина, по който играхме”.

Георги Иванов потърси причината за поражението в играта на неговия тим.

„Стефан Станчев сбърка, вкараха ни гол. Контролирахме през цялото време играта, опитахме се да победим. Имахме няколко ситуации, които нападателите не успяха да използват. Не играхме както искахме и поздравявам отбора на Дунав. Играха мъжки, бориха се, не ни изненадаха с нищо. Неумението пред гола, последният пас, центрирането. Може би бяха малко и притеснени, не знам защо. При 31 изиграни мача не мога да съм недоволен от тези футболисти, независимо как е свършил мачът днес”.

Гонзо смята, че Черно море трябва да се бори с всички сили за 4-ото място, защото иначе няма смисъл да играе в топ 6.

„Има още много мачове. Има още 8 мача от плейофите. Ще се борим да станем четвърти. Ще опитаме да се класираме 4-ти и да играем в Лига Европа. Иначе за какво да играем в тоя плейоф? В тази шестица фаворити няма. Отборите са толкова изравнение. Лудогорец играе вчера с Левски, играе като равен с равен. Днес нас Дунав ни победи, а бяха по-назад в класирането. Нищо не е свършило, но една победа ни даваше по-голямо самочувствие и спокойствие. Явно не трябва да има спокойствие”.

Ощр от категория Футбол