Намери ни
To Top

Звездно присъствие в овчарския скок на Диамантената лига

Големите звезди в мъжкия овчарски скок ще премерят сили на втория турнир от Диамантената лига в Шанхай на 13 май. Олимпийският шампион от Рио де Жанейро 2016 Тиаго Браз ще направи своя дебют в Шанхай, като това ще бъде и първият му старт за летния сезон. 23-годишният бразилец ще се опита да прибави и световно злато към олимпийското на планетарния шампионат в Лондон през август.
В Китай ще се появи и световният рекордьор в дисциплината и сребърен медалист от Игрите в Рио Рено Лавийени, който това лято също ще се опита да спечели първата си световна титла на открито.


Французинът ще направи опит да триумфира за осми пореден път с диамантения трофей в овчарския скок. 30-годишният трикратен европейски шампион е печелил диамантения трофей във всичките издания на Диамантената лига от нейното създаване през 2010 г.

Лавийени спечели в Шанхай през 2014-а, но беше победен миналата година от Сам Кендрикс. Американският състезател постигна 5.88 м в Шанхай преди 12 месеца, а през лятото спечели бронз на Олимпийските игри в Рио.

Звездното присъствие в Шанхай ще допълнят последните двама световни шампиони на открито – канадецът Шон Барбър (Пекин 2015) и германецът Рафаел Холцдепе (Москва 2013).

Ощр от категория Спорт