Намери ни
To Top

Юве на поправителен срещу Барса

Отборите на Ювентус и Барселона се изправят един срещу друг в първи мач от 1/4-финалите на Шампионската лига. Двубоят в Торино, който започва в 21:45 часа наше време, ще бъде ръководен от полския арбитър Шимон Марчиняк.

Старата госпожа върви уверено към шеста поредна титла в италианската Серия „А“, но голямата мечта на всички в клуба е да триумфират в най-престижния европейски клубен турнир. Настоящите съперници премериха сили на финала на турнира през 2015 година, когато каталунците спечелиха с 3:1.


Сега определено бианконерите ще търсят реванш за загубата в решителния сблъсък за трофея, макар от клуба да твърдят, че не правят връзка със събитията отпреди 2 години.

На осминафиналите на Шампионската лига Юве нямаше особени проблеми с Порто. Тимът на Масимилиано Алегри елиминира съперника си след две победи с общ резултат 3:0. Голям плюс за торинци е, че играят много силно у дома и като цяло демонстрират постоянство в изявите си.

Барса стигна до тази фаза по изключително драматичен начин. Каталунците направиха исторически обрат срещу ПСЖ след поражение с 0:4 в първия мач в Париж. В реванша тимът на Луис Енрике спечели с 6:1 и затвърди колебливото си представяне през този сезон. Достатъчно показателен факт за неубедителната форма на Блаугранас е и загубата с 0:2 от Малага за първенство през миналия уикенд.

Досега Юве и Барса са се срещали точно 7 пъти. Италианците имат 2 победи, а испанците – 3, а 2 срещи са завършили наравно.

Масимилиано Алегри няма сериозни кадрови проблеми преди днешния мач. Добра новина за Юве е, че нападателят Марио Манджукич е възстановен и ще бъде готов за игра довечера. Луис Енрике пък няма да може да разчита на наказания Серхио Бускетс, както и на контузените Алейш Видал и Рафиня, а турският национал Арда Туран е под въпрос.

Ощр от категория Шампионска лига