Намери ни
To Top

Лейкърс биха Спърс за самочувствие

Лос Анджелис Лейкърс прекъсна серията си от осем мача без успех срещу Сан Антонио Спърс. Младият отбор на Люк Уолтън спечели гостуването си в Тексас със 102:95, а след края на мача баскетболистите от Ел Ей получиха похвала за представянето си от треньора на домакините Грег Попович.

Лейкърс водеха през целия двубой, като най-голямата разлика в тяхна полза достигна 26 точки. Архитектът на едва двадесет и третата победа на отбора за сезона бе Тайлър Енис, който записа и първия си мач като титуляр за клуба от “Стейпълс Сентър” и се отблагодарои с 19 точки, 6 асистенции и 2 отнети топки.


Джордан Кларксън със 17 точки, Лари Нанс-младши с 15 и Джулиъс Рандъл с 11 допълниха впечатляващата картина за Лейкърс, докато Давид Нуаба вкара 10 точки като резерва. Всички играчи на калифорнийци завършиха с поне 5 точки.

“Те играха здраво. Знаеха какво искат и свършиха добра работа. Заслужиха победата си”, бе краткият коментар на Попович след двубоя.

Латвийският новобарнец Давис Бертанс вкара 14 точки за Спърс, а с толкова завърши и Тони Паркър, който игра само 16 минути. Кауай Ленърд остана с 11 точки, а той и ЛаМаркъс Олдридж въобще не се появиха на паркета след почивката.

“Играчите ми се забавляват. Опитваме се да натрупаме самочувствие, като се надявам да останем здрави и да продължим да играем по определен начин”, каза Люк Уолтън след победата на своя тим.

Ощр от категория Баскетбол