Намери ни
To Top

Николай Михайлов ще пази срещу Холандия

Титулярният вратар на България Владислав Стоянов получи тежка контузия и ще пропусне всички мачове до края на сезона, както и началото на следващия. Стражът се контузи по време на заниманието на трикольорите във вторник. А направените му вчера прегледи показаха, че той е скъсал патерално сухожилие на коляното. Възстановяването от такава травма варира между 6 и 8 месеца.


Лекарите обаче не се наемат да прогнозират колко време ще продължи то. „Със скъсано сухожилие съм. Възстановяването ми ще продължи минимум половин година. Неприятно е, но няма как…“, заяви 29-годишни-ят футболист.

Националният селекционер Петър Хубчев реагира мигновено и повика още един вратар. Това е 20-годишният играч на Левски Николай Кръстев. Едва ли младокът е предполагал, че ще има толкова успешна пролет, след като през есента бе под наем във втора дивизия. Той вече има четири мача за сините (единият победа над ЦСКА), бе повикан в младежкия национален тим, а сега качен в А отбора. Останалите двама вратари са Николай Михайлов и Георги Китанов от ЦСКА. В отсъствието на Стоянов на вратата срещу Холандия в неделя ще застане Михайлов. В момента той е част от втородивизионния турски Мерсин. Този тим е на последно място в класирането, а синът на президента на БФС Борислав Михайлов има 25 шампионатни срещи през сезона, в които е допуснал 47 гола. В последния кръг Ники инкасира три попадения. Последната му суха мрежа е от 27 февруари – при 0:0 срещу Денизлиспор.

Предишният път, в който Михайлов пази за България, е преди две години – на 28 март 2015, когато трикольорите приеха Италия в европейска квалификация. Срещата на „Васил Левски“ завърши 2:2.

Ощр от категория Футбол