Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2017/03/00653714.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Страхотни сблъсъци на 1/2-финала за ФА Къп – Sportove
Намери ни
To Top

Страхотни сблъсъци на 1/2-финала за ФА Къп

Веднага след края на последния 1/4-финален двубой от ФА Къп между Челси и Манчестър Юнайтед (1:0) бе изтеглен и жребият за полуфиналите. Очаквано се получиха и доста любопитни сблъсъци, имайки предвид кои отбори останаха в тази фаза на турнира.

Водачът в таблицата в Премиър лийг Челси ще играе лондонско дерби срещу Тотнъм. Двата тима се срещнаха на същата фаза и през 2012 година, когато “сините” триумфираха с категоричното 5:1 и сега “шпорите” ще търсят реванш.


Другият двубой пък противопоставя един срещу друг Манчестър Сити и Арсенал. Интересно, но двата отбора са се срещали само два пъти в този турнир, като за последно това се е случвало през далечната 1971 година, когато “топчиите” побеждават с 2:1.

Полуфиналните двубои ще се играят на стадион “Уембли” и ще бъдат на 22 и 23 април. Финалът в турнира пък е на същия стадион на 27 май.

ФА Къп, 1/2-финали:

Челси – Тотнъм
Манчестър Сити – Арсенал

Ощр от категория Футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558