Намери ни
To Top

България в лесна група на Световната купа по хандбал за мъже

Мъжкият национален отбор на България по хандбал попадна в приемлива група за второто издание на Световната купа „IHF Emerging Nations Championship 2017“. Съперници на „трикольорлите“ в първата фаза на надпреварата са Кипър, Андора и Азербайджан.

Турнирът, в който се включват развиващите се страни от по-ниското ниво на световния хандбал, ще се проведе в зала „Орловец“ в Габрово и „Двореца на културата и спорта“ във Велико Търново от 12 до 19 юни с участието на 16 държави.

За церемонията по тегленето на жребия в Габрово пристигна представителят от Международната хандбална федерация Предраг Павичевич.


Черногорецът заедно със спортния директор на бъгарската централа Теодор Илиев направиха инспекция на спортните зали и хотелите в двата града домакини. Очаква се през идната седмица да бъде готов доклада на Павичевич, а вече по организацията на турнира започна да се работи от българска страна.

Жребий за „IHF Emerging Nations Championship 2017“:
Група А – Турция, Косово, Албания, Ирландия
Група В – Люксембург, Грузия, Малта, Великобритания
Група D – Китай, Фарьорски острови, Армения, Молдова
Група С – България, Кипър, Андора, Азербайджан
Първите два отбора от всяка група се класират за четвъртфиналите.
Най-предно класираните три отбора от Стария континент получават право на участие в основната схема на квалификациите за Европейското първенство за мъже през 2020 година, което за първи път ще бъде с 24 отбора.

Ощр от категория Спорт