Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2017/03/00652342.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Питър Райт счупи каръка и спечели първата си мейджър титла – Sportove
Намери ни
To Top

Питър Райт счупи каръка и спечели първата си мейджър титла

Питър Райт най-накрая счупи каръка и спечели първата си мейджър титла в турнирите на PDC (Професиналната дартс корпорация). След осем загубени финала, тази вечер Змийската захапка триумфира на UK Open, като на в сблъсъка за трофея победи с 11-6 лега уелсеца Гъруин Прайс. Това бе 3-ти пореден финал за Райт на този турнир и общо 9-ти в кариерата му, но за пръв път той успява да се поздрави с крайния успех.

Атрактивният шотландец се възползва по най-добрия начин от отсъствието заради контузия на световния шампион Майкъл ван Гервен.


В турнира не участваше и друг от големите в дартса Фил Тейлър, а на много ранен етап отпадна и вторият в световната ранглиста Гари Андерсън. Това отвори пътя на Райт към финала и той стигна там без твърде големи затруднения.

В сблъсъка за титлата срещу него се изправи Гъруин Прайс, който за пръв път в кариерата си достигна до финал в мейджър турнир. Това си пролича и Райт демонстрира класа и самочувствие, за да стигне до успеха по много категоричен начин.

Двамата състезатели не показаха кой знае колко впечатляващ дартс, като средната стойност на хвърлянията на Райт бе 100,55, а на Прайс – 97,78. Ледения направи повече 180-ки – 4, докато Змийската захапка се отчете само с 1 максимум в мача. Шотландецът обаче бе по-стабилен на чекаутите с 47,83 % срещу 35,29 % на Прайс. Райт направи три пробива в срещата, докато съперникът му само веднъж успя да пробие хвърлянето на Змийската захапка и това бе решаващо за крайния изход на мача.

След успеха Райт не скри сълзите си при получаването на трофея. Освен това той си заработи и голямата награда в размер на 17 хиляди паунда.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558