Намери ни
To Top

Дейвид Хей: Ще счупя очната орбита на Белю

Заканите между Дейвид Хей и Тони Белю не спират дори и в навечерието на мача между тях. Двамата си спретнаха няколко леки въргала в подгряващите седмици преди двубоя, който е тази вечер в Лондон. Двете звезди на британския бокс ще се изправят един срещу друг в „О2 Арина“. Това ще бъде дебют за Белю в тежка категория, който няма да заложи своята световна титла от долната полутежка категория.


Двамата са стари познайници още от националния отбор на Англия. Тогава Белю се боксираше в категория до 81 кг, а Хей в горната – до 91 кг. Те никога не са криели омразата един към друг. Враждата между тях ескалира при последния двубой на Белю, когато той нокаутира Би Джей Флорес. След края на срещата шампионът тръгна да слиза от ринга и да се саморазправя с Хей, който беше сред публиката. Двамата едвам бяха разтървани.
Дейвид Хей е по-тежък от Тони Белю с 5 кг+12

„Тренирах не да го ударям в главата, а ръката ми да преминава през нея – сподели Дейвид Хей. – Забелязах, че има проблем с лявото око, което непрекъснато се върти. Сигурно е прецакал очната си орбита по време на своята кариера. Аз ще се целя точно там. Ще вкарвам моята деснячка в неговата очна орбита.“

Хей е известен като изключителен нокаутьор. Той има 28 победи, а 26 от тях са преди финалния гонг. Двете загуби на бившия световен шампион в тежка и полутежка категории са срещу Владимир Кличко и Карл Томпсън – Котката.
Дейвид Хей е по-тежък от Тони Белю с 5 кг+12

Въпреки препоръките на своя мениджърски екип Белю реши да рискува и да се качи в тежка категория. Той ще спечели рекорден хонорар в своята кариера, но въпросът е дали ще успее да устои на мощта на своя противник. Двамата са равни на ръст – по 191 см, но Хей има огромно предимство в разтега на ръцете – 10 см. Освен това вече няколко години боксьорът от Лондон се подвизава в тежка категория. На кантара преди мача Хей беше с 5 кг по-тежък от своя съперник.

Ощр от категория Бойни Спортове