Намери ни
To Top

Болт продължава напред след отнетия олимпийски медал

Спринтьорът Юсейн Болт продължи напред след разочарованието си, че изгуби своя златен олимпийски медал на 4 по 100 м от Игрите в Пекин заради положителната допинг проба на сънародника си Неста Картър. Международният олимпийски комитет (МОК) обяви, че отнема медалите на Ямайка на 4 по 100 м заради положителна допинг проба на Картър за метилхексанамин при повторното тестване.

Решението на МОК ще бъде бъде обжалвано пред Спортния арбитражен съд (CAS).

„Първоначално бях разочарован, разбира се.


Но в живота се случват такива неща. Не съм тъжен, просто изчаквам да видя какво ще се случи. Но аз върнах медала си“, сподели Болт пред репортери на летището в Мелбърн, където му предстои участие в Nitro сериите.

Асафа Пауъл, който изтърпя 6-месечно наказание за положителен тест през 2013 г., също не таи лоши чувства към съотборника си Картър.

„Много е жалко и трябва да гледаме към бъдещето. Постигнахме много и просто имаме нужда да бъдем позитивни за всичко точно сега. Аз не съм в позиция да казват трябва или не трябва да бъде наказан. Някои неща не са честни“, допълни Пауъл.

Отборът на Болт (All Stars) ще се изправи срещу тимовете на Англия, Китай, Нова Зеландия и Япония в Австралия. Първото състезание от Nitro сериите е на 4 февруари, а следващите две на 9 и 11 февруари.

Ощр от категория Спорт