Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2017/02/00646952.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Скоро ще решават за ново правило във футбола – Sportove
Намери ни
To Top

Скоро ще решават за ново правило във футбола

По време на следващото си заседание през март Бордът на международната футболна асоциация (IFAB), който може да променя правилата на футбола, ще разгледа предложението при жълт картон получилият го играч да напуска терена за няколко минути. Такава санкция примерно има в хокея на лед, където даден състезател може да бъде отстранен за 2 или дори 5 минути, през което време на негово място не влиза друг играч.

Ако предложението бъде прието, в началото то ще влезе в действие на юношеско и аматьорско ниво и то най-рано след около 2-3 години.

УЕФА вече тества нововъдението по време на няколко аматьорски турнира през последните години.


На сбирката си в Лондон IFAB ще обсъди още предложението отделните футболни асоциации да имат по-голяма свобода сами да решават по колко смени да има на мач в местните им първенства. Поддръжниците на тази идея твърдят, че по този начин повече хора ще бъдат насърчени да се включат в играта на аматьорско равнище.

От Борда ще обърнат още внимание и на въпроса за честността във футбола и за ролята на капитаните на отборите – т.е. как те биха спомогнали за по-добрата дисциплина на терена посредством комуникация с останалите футболисти и съдиите.

Ощр от категория Футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558