Намери ни
To Top

Клоп преди Челси: Трябва да сме позитивни, имаме нужда от нови

„Адам Лалана игра невероятно през миналата година, така че заслужаваше това признание.”

Така Юрген Клоп коментира факта, че Асоциацията на феновете в Англия избра именно футболиста на Ливърпул за най-силен местен играч през 2016 година. Мърсисайдци приемат Челси във вторник вечер за голямото дерби от XXIII кръг на Висшата лига, а преди него лондончани са убедителни лидери в класирането. Те имат 55 точки, с 10 повече от четвъртия Ливърпул, който пък е само с две пред Манчестър Сити.


„Ръководството направи всичко по силите си да прибере Садио Мане възможно най-скоро и дори прати самолет, за да го вземе. Не знам дали ще е възможно да играе, но ще го прочета в очите му”, обясни Клоп ситуацията със сенегалския национал, участвал доскоро за Купата на африканските нации. С неговото заминаване за турнира съвпадна и сериозният спад във формата на мърсисайдци, намиращи се понастоящем в серия от три загуби.

„Нужно е да останем спокойни и да взимаме верните решения в дългосрочен план. Имаме нужда от няколко нови играчи, от повече вяра и самочувствие. Трябва да вярваме колкото се може повече в собствените си сили. Трябва да градим над постигнатото, защото вече имаме основата. Наистина смятам, че е необходимо да направим всичко по силите си и да останем позитивни. Нямаме причина за обратното, а и все още е възможно да се класираме за Шампионска лига. В краткосрочен план, срещу Челси, позитивизмът също ще бъде от полза.”

Ощр от категория Футбол