Намери ни
To Top

В Барса откровени до болка: Ударихме дъното

„Истината е, че ударихме дъното и няма накъде повече да падаме“, призна легендата на Барселона Хуан Карлос Наваро след поредната загуба в Евролигата – №12 за отбора на Йоргос Барцокас в континенталния турнир. Александър Везенков и съотборниците му бяха надиграни по всички параграфи от Баскония със 79:93, а в неделя ще играят със същия съперник, но като гост в първенството на Испания.

„Те бяха по-агресивни и стреляха по-добре от нас. Ситуацията е сложна и много трудна за нас.


Недопустимо е да допуснем да бъдем освирквани от собствените си фенове. Напрежението е огромно, но това е нормално с оглед на представянето ни в Евролигата. Допуснахме 53 точки за едно полувреме и не направихме нищо, за да се противопоставим на Баскония“, добави още капитанът на Барса.

„Имаме още 10 мача и трябва да се опитаме да дадем всичко от себе си, дори и повече, защото честта ни е наранена. Честно казано – не знам какво не е наред, явно всичко. Защита, нападение, психика… Трябва да останем единни. Това е единственият начин, по който ще обърнем нещата. Да сме единни и да работим здраво“, пък бяха думите на Александър Везенков след дванадесетата загуба на Барселона.

„В средата на един изключително труден сезон сме. Иска ми се да съм реалист и да не повтарям отново колко контузии сме имали и продължаваме да имаме. Очакванията към клуб като този винаги са огромни и е доста трудно. Трябва да анализраме ситуацията и да останем позитивни. И в същото време да намерим подкрепа на Тайриз Райс, който играе прекалено много минути на два фронта. Поздравявам Баскония за победата“, каза треньорът на каталунците Йоргос Барцокас.

Ощр от категория Баскетбол