Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2017/01/00645822.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Мохамед Салах осигури за Египет първото място в група „D“ – Sportove
Намери ни
To Top

Мохамед Салах осигури за Египет първото място в група „D“

Тази вечер стана ясно името и на последния сигурен участник на 1/4-финалите в турнира за Купата на африканските нации. Това е Египет, който надигра в последния си мач в група „D“ Гана с минималното 1:0 и така дори измести съперника си от първата позиция в крайното класиране. Героят за „фараоните“ пък бе Мохамед Салах, който вкара единствения гол в срещата в 11-ата минута.

Отборът на Гана още преди мача бе сигурен участник в следващата фаза, докато Египет го устройваше и равенство.


„Фараоните“ обаче демострираха, че искат трите точки и първата позиция в групата и успяха да постигнат своето. В 11-ата минута Салах си изработи фаул пред наказателното поле и сам се нагърби с изпълнението му, като с брилянтен удар не остави никакви шансове на вратаря за 1:0.

Египтяните пропуснаха още няколко положения в мача, като най-фрапантно бе това на Маруан Мосен в 39-ата минута, който открадна топката след грешен пас на вратаря на съперника, но не успя да вкара в празната врата.

В другия мач Уганда и Мали не излъчиха победител и завършиха при резултат 1:1, като така и двата тима отпадат без победа в актива си. Уганда поведе в 70-ата минута с гол на Мийя, а в 74-ата минута Бисума изравни за Мали.

В крайна сметка Египет и Гана се класират на 1/4-финал, като „фараоните“ ще играят с Мароко в следващата фаза, а ганайците ще имат за съперник ДР Конго.

Купа на африканските нации, група „D“:

Египет – Гана 1:0
Мали – Уганда 1:1

Крайно класиране:

1. Египет 7 т.
2. Гана 6 т.
3. Мали 2 т.
4. Уганда 1 т.

Ощр от категория Футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558