Намери ни
To Top

Серина Уилямс и Миряна Лучич-Барони на 1/2-финал в Мелбърн

Серина Уилямс – Миряна Лучич-Барони е вторият 1/2-финал на първия за годината турнир от Големия шлем за годината – Откритото първенство на Австралия в Мелбърн.

Това стана факт, след като по-малката от сестрите Уилямс премина като снегорин пред британката Йохана Конта с 6:2, 6:3 за 75 минути игра, а хърватката Лучич-Барони изхвърли чехкинята Каролина Плишкова след 6:3, 3:6, 6:4 след 107 минути на корта.

35-годишната Уилямс направи 10 аса и записа 25 уинъра в мача. Тя показа тенис на много високо ниво и допусна само един пробив на свой сервис.


В същото време Конта, която достигна полуфиналите в Мелбърн през миналата година, така и не намери отговор на мощната игра на американката.

В спор за място на финала Серина Уилямс ще срещне 34-годишната хърватка Миряна Лучич-Барони. Нейният двубой с Каролина Плишкова премина през много обрати и куп пробиви, но в крайна сметка по-големият брой печеливши удари, 42 към 23, от страна на Лучич-Барони си каза думата. В решителния трети сет двете тенисистки си размениха по два пробива в първите 6 гейма, след това взеха подаванията си, но в деветия гейм Плишкова допусна да бъде пробита отново, при това на нула, и така след 1 час и 50 минути игра на „Род Лейвър Арина“ Лучич-Барони достигна до втори полуфинал в кариерата си в турнир от Големия шлем след този на Уимбълдън през 1999 година.

Серина и Миряна са играли два пъти до този момент, като и двата мача бяха през далечната вече 1998 година.

В другия 1/2-финал ще играят американките Коко Вандевеге и по-голямата от сестрите Уилямс – Винъс.
Любопитното е, че цели три от полуфиналистките са над 30-годишна възраст, като единственото изключение е Коко Вандевеге, която е на 25.

Доайен е Винъс със своите 36 години, следвана от Серина на 35 и Миряна Лучич-Барони на 34, което означава, че средната възраст на полуфиналистките е 32,5 години.

Ощр от категория Тенис