Намери ни
To Top

Ван Гаал каза „ДА“ на Ливърпул, става началник на Роджърс

Луис Ван Гаал се е съгласил да започне работа в Ливърпул, след като е преговарял с изпълнителния директор на клуба Иън Еър, съобщава „Мирър“.

Мърсисайдци са предложили на холандеца да стане футболен директор на клуба и да дава съвети на мениджъра Брендън Роджърс. Това се случва през лятото на 2012 година, когато младият северноирландец застана начело на Ливърпул. Холандският специалист е бил склонен да заеме поста, продължава със сензационния си материал „Мирър“.


Босовете на Пуул са се притеснявали, че Роджърс е прекалено неопитен за работата и има нужда от легенда, която да влезе в ролята на ментор и да го замени, ако сезонът тръгне лошо.

В Ливърпул са били наясно, че Ван Гаал е един от идолите в треньорската професия за Роджърс и поради това са стартирали преговори.

Сделката е била на път да стане факт, когато Роджърс е заплашил да напусне, тъй като не е искал да има началник, който да се меси в спортно-техническия аспект на работата му.

След като Роджърс е изявил позицията си, от Ливърпул са прекратили разговорите с Ван Гаал, който след това стана селекционер на Холандия, а сега е начело на Манчестър Юнайтед.

Ощр от категория Тема на деня