Намери ни
To Top

Една от най-хубавите реклами на adidas дори не е от adidas

Това не е реклама, направена от adidas. Ойген Мерер е германски студент по режисура във Филмовата академия в Баден-Вюнтемберг и засне клип, който за броени дни се превърна в истинска сензация в интернет.

Видеото разказва историята на възрастен мъж, който живее в старчески дом и просто иска да бяга. Той е бивш лекоатлет и изглежда унил, но искрата на живота у него се разпалзва отново, когато вижда през прозореца бягащ човек, Той открива стар чифт маратонки adidas, които му дават мотивацията да продължи да тича.


Всеки път, когато опита да излезе от старческия дом обаче, служителите на дома го спират. В един момент дори конфискуват обувките му и ги заключват в шкафче. Следва обаче обрат, който ще ви накара да се вдъхновите и да се разплачете.

26-годишният Мерер се е опитал да се свърже с adidas и да им предложи рекламата, но не е получил отговор от тях. Към момента рекламата е неофициално видео, което обаче вече провокира различни реакции в социалните мрежи и това може да накара компанията да преразгледа позицията си. За по-малко от месец видеото има над 10 млн. гледания в Youtube.

Ощр от категория Спорт