Намери ни
To Top

Калдерон отписа завръщане в Европа

Испанският ветеран в състава на Лос Анджелис Лейкърс Хосе Мануел Калдерон отписа връщане в Европа като вариант за продължаване на кариерата си. 35-годишният гард се отказа от националния отбор на страната си това лято, а желанието му е да играе поне още два или три сезона в НБА. Известният с перфектния си мерник от линията за наказателни удари, а и от тройката състезател има договор до края на сезона със сегашния си тим и планира да остане на американска територия след неговия край.

“Желанието и намеренията ми са да остана в НБА поне още две или три години.


Завръщане в Европа не стои на дневен ред за мен. В Лейкърс разполагаме с млад отбор, който става по-добър с всеки изминал ден, мач и тренировка. Не играя толкова, колкото предни години в други отбори, но знам че съм от полза на младите играчи”, каза Калдерон във включване по Radio MARCA.

“Лейкърс е тотално различен свят от останалите отбори в НБА. Винаги има много хора, феновете те подкрепят, гледам на нещата от съвсем различна гледна точка”, добавя още опитният гард.

Калдерон има средно по 4.1 точки, 2.3 асистенции, 2.1 борби и 0.3 отнети топки в 16 мача със значително по-малка роля за Лейкърс. Световният шампион с Испания от Япония 2006 не е играл в Европа от 2005 година насам.

Ощр от категория Баскетбол