Намери ни
To Top

Висшата лига начерта шест кръга за 17 дни следващата Коледа

След като редица мениджъри от Висшата лига, начело с Жозе Моуриньо и Арсен Венгер се оплакаха от натоварената програма около Коледа и Нова година във Висшата лига, за следващия сезон се оказва, че ги чака още по-лоша програма.

Висшата лига потвърди, че се изготвя примерна програма за следващия сезон, която предвижда изиграването на цели шест кръга в рамките на 17 дни около Нова година през кампания 2017/18. За сравнение сега се изиграха само четири кръга в празничната програма.

Причината за огромното сгъстяване на мачовете през идния сезон е Мондиал 2018, за който усилено се готвят всички футболни сили.


Засега няма нищо официално, но предварителният план на Премиършип е от 16 декември до 1 януари клубовете да изиграят по шест мача.

И през този сезон мениджърите се чудеха как да запазят свежестта на играчите си и да бъдат на ниво с толкова малко дни почивка между мачовете.

Арсен Венгер нарече празничната програма за този сезон „най-небалансираната от 20 години”.

Юрген Клоп пък искрено се почуди какво да прави и попита: „Как се подготвя отбор за такова нещо?”.

Жозе Моуриньо традиционно видя конспирация и коментира, че „изглежда сякаш мачовете са така разпределени, че да се даде почивка на някои и да се създадат проблеми на други”.

Само Антонио Конте се изказа различно от позицията на лидер в класирането и коментира оплакванията на колегите си така: „яд ги е на нашата позиция /първи/, не на програмата за мачовете”.

Ощр от категория Футбол