Намери ни
To Top

Хонда: Очаквахме повече от сезон 2016

Шефът на Ф1 поделението на Хонда призна, че е очаквал повече от сезон 2016. Макар Макларън-Хонда да показаха значително подобрение през изминалата година, японците все още не са доволни от резултатите и се надяват през 2017-а да са в по-силна позиция.

„Сезон 2015 беше ужасен, но все пак това беше първата ни година и трябваше да подготвим всичко. Беше етап, през който просто трябваше да преминем, и от тази гледна точка напредъкът ни е естествен.


Но очаквах малко повече. Надявах се, че ще се справим по-добре“, заяви директорът и обясни, че е подценил някои от конкурентите на Макларън. „Не предполагах, че Форс Индия и Хаас ще направят толкова силни коли“.

„Най-голямо подобрение отбелязахме по отношение на надеждността. В тренировките и състезанията отборът имаше възможност да работи по-продължително време без технически проблеми. Все още изпитваме трудности в някои отношения, но като цяло програмата ни за състезателните уикенди става доста добра и това ни позволява да се представяме по-силно“, допълни той.

Ощр от категория Спорт