Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2016/02/wenger12131.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Венгер атакува Челси за огромния брой млади играчи под наем в други клубове – Sportove
Намери ни
To Top

Венгер атакува Челси за огромния брой млади играчи под наем в други клубове

Арсен Венгер нападна Челси и заяви, че практиката на „сините” да трупат огромен брой млади талантливи играчи и непрекъснато да ги дават под наем в други клубове е един от големите проблеми в съвременния футбол.

В момента Челси има цели 30 свои играчи под наем в други клубове и често се случва големи таланти като Ромелу Лукаку и Кевин де Бройне да бъдат препродавани на печалба, отколкото да пробият в първия отбор.

„Това е един от големите проблеми в модерния футбол. Инвестирал си много пари в играчи, защото ние плащаме все повече, и после за 20-годишни не можеш да вземеш много пари, затова просто трупаш бройка играчи.


Това не е правилно”, казва Венгер пред специализираното списание на Арсенал и обяснява:

„Ако погледнете колко играчи под наем са дадени от този или онзи клуб, ще видите, че цялата система трябва да бъде преосмислена, защото тук има две решения: Първото е да продължиш да развиваш играчи, а второто е да се застраховаш, че инвестицията ти е безопасна – това не е правилният начин на мислене, но такава е естествената реакция на клубовете”, обяснява френският мениджър.

Запитан как сегашното статукво би могло да бъде променено към по-добро, Венгер предложи идея, която със сигурност поляризира мненията. Той смята, че е по-подходящо по-малките клубове да бъдат частично собственост на клубове от Висшата лига и те да бъдат ползвани като сателити.

„Може би може да се създаде възможност за някои клубове частично да притежават клуб от Лига 1 като сателит. След това и лимит на броя на играчи в даден клуб може да сработи. Сега всички най-добри млади играчи отиват в най-богатите клубове, където имат по-малки шансове да се развиват, затова трябва да се направи така че системата да разпределя справедливо най-добрите млади играчи. Трудно е, защото развитието на играчите зависи от концентрацията на добри играчи общо в един клуб. Колкото повече добри играчи имаш заедно, толкова по-голям е шансът да станат още по-добри играчи”.

Ощр от категория Футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558