Намери ни
To Top

Гуардиола: Трудно ще спрем Челси по пътя към титлата

Пеп Гуардиола заяви, че на неговия Манчестър сити ще му бъде много трудно да попречи на Челси да спечели титлата във Висшата лига. „Гражданите” се изкачиха на второто място след 3:0 като гости на Хъл Сити на Боксинг Дей, но изостават със 7 точки от лондончани, които са с рекордните за клуба 12 поредни победи след 3:0 у дома над Борнемут.

Според Гуардиола, Челси и Ливърпул имат предимство заради тяхното отсъствие от европейските турнири.

„Изиграли сме седем мача повече от Челси, затова ще бъде трудно.


Ливърпул бяха близо до тилтата една година, защото имаха по един мач на седмица и миналата година същото се случи с Лестър. Този път Челси и Ливърпул са в тази позиция”, каза Гуардиола след мача с Хъл.

Манчестър Сити очаква осминафиналите в Шампионска лига, където среща Монако, а първият мач е на 21 февруари. Челси и Ливърпул са извън Европа, защото през миналия сезон завършиха съответно на десето и осмо място в Премиършип.

„Понякога играеш преди Челси, понякога след тях, но това няма значение, когато един отбор печели 12 пъти поред. За нас всеки мач е като финал, ако искаме да сме в битката в края на сезона. Но футболът е непредвидим. Трябва да направим абсолютно всичко, за да сме в битката. Понякога нещо, което вярваш, че е свършен факт, не е. Ние трябва да печелим всеки мач и да видим дали това е достатъчно”, сподели Гуардиола.

Ощр от категория Футбол