Намери ни
To Top

Левски приема ЦСКА в „Арена Армеец“

Волейболното дерби при мъжете между Левски и ЦСКА ще се играе в Арена Армеец. „Сините“ са домакини на мача, който по програма е на 22 февруари 2017 година.

Останалите домакински мачове отборът на Левски ще играе в зала „Универсиада“, стана ясно днес на пресконференция на „сините“.
Пресконференция на ВК Левски+16

„Общата оценка за представянето на отбора през есенния полусезон, е че очакванията към отбора са били по-високи“, направиха равносметка от ръководството на Левски.


„В същото време съставът – както играчи така и треньорски щаб са изцяло нови. Сезонът за Левски започна с кадрови проблеми, като няколко основни състезатели не бяха в оптимално състояние. В отделните мачове се забелязваха големи амплитуди в представянето и елемент на непредвидимост. Същото води до заключения относно физическата кондиция на отбора, като тя ще бъде основен приоритет преди следващите мачове от 2017, се казва още в анализа на „сините“ за изминалата година.

„Въпреки всичко завършваме годината с оптимизъм. Той се базира, както на резултатите, както на играта в последните мачове. Започваме да виждаме в отбора лицето искаме – характер, настроение и удоволствие от играта. Допълнителна увереност идва от факта, че ще играем следващите си мачове в София и пред свои фенове“, казаха още от клуба.

Левски ще играе домакинските си мачове от редовния сезон в зала „Универсиада“ както следва:

– 20.01.2017 за срещата с ВК Лукойл Нефтохимик
– 27.01.2017 за срещата с ВК Монтана Волей
– 24.02.2017 за срещата с ВК Пирин Разлог
– 17.03.2017 за срещата с ВК Добруджа 07

Единствено дербито с ЦСКА ще се играе в Арена Армеец на 22 февруари.

„Конкретно за този мач искаме да създадем един истински волейболен празник, който да допринесе трайно за повишаването на интереса към този спорт. Конкретна информация и програма ще споделим през следващите седмици. Да върнем мачовете си в София не беше лесна задача. Ситуацията със залите в София е тежка и възможностите за волейбола към момента са крайно ограничени“, заявиха от клуба.
За да организираме срещите в добри условия и съоръжения трябва да се съревноваваме ценово с далеч по-комерсиални еднократни събития.

Въпроса не е решен трайно, тъй като за плейофите процесът ще трябва да започне наново и то с малко време за реакция – крайното класиране ще определи и точните дати на домакинствата.
Пресконференция на ВК Левски+16

В тази връзка искаме да призовем привържениците на Левски и на волейбола като цяло да подкрепят отборите и присъстват на предстоящите пролетни мачове.

След последните няколко дербита, сме уверени, че можем да предложим волейбол на добро ниво, изпълнен с качествени изпълнения, обрати и интрига до последния момент в мача. Само с добра посещаемост на срещите обаче, можем да си позволим да играем срещите си в най-добрите налични съоръжения.
Пресконференция на ВК Левски+16

Не на последно място, искаме да изразим своята подкрепа и за детските школи на ЦСКА в техните опити да запазят мястото, в което тренират подрастващите им формации.

Като клуб, сериозно ангажиран с детско-юношеска школа, ние най-добре разбираме ситуацията, в която се намира ръководството на ЦСКА. Искрено се надяваме, че решение ще бъде намерено, Противното би било удар, не само по волейбола но и по възможностите на младите поколения на София, за развитие и реализация в спорта“, заявиха от „синия“ клуб.

Ощр от категория Волейбол