Намери ни
To Top

Питсбърг оглави класирането на изток

Шампионът Питсбърг загуби с 0:1 след продължение срещу Лос Анджелис, но оглави еднолично класирането в Източната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Пингвините са с актив от 44 точки и водят с една пред съперника в Столичната дивизия Ню Йорк Рейнджърс, докато Монреал е начело на Атлантическата дивизия с 42.

Тайлър Тофоли вкара минута след началото на продължението и Лос Анджелис спечели двете точки, които изкачиха Кралете на четвърто място в Тихоокеанската дивизия. Те са с четири поредни победи срещу Питсбърг и три в последните им четири мача в НХЛ, докато Пингвините имат девет успеха в последните им 11 срещи от редовния сезон.


Столичната дивизия става все по-интересна след лошия старт на голяма част от отборите в нея. Тимъти Оши и Евгени Кузнецов вкараха от дузпи за шестата поредна победа на Вашингтон, която отборът извоюва с 4:3 срещу Каролина.

Столичнаните са четвърти в дивизията, а трети е Кълъмбъс, който надви Калгари с 4:1 и спечели осмия си пореден успех в НХЛ. И това обаче не е рекорд за Столичната дивизия, защото Летящите от Филаделфия продължават да нямат поражение в десет поредни мача. Те обаче се намират на пета позиция във временното класиране. Сан Хосе не позволи на Монреал да се изравни с Питсбърг на върха в Източната конференция, след като Акулите надвиха Канадците с 4:2. Давид Шлемко, Патрик Марло, Тимо Майер и Мелкер Карлсон вкараха във вратата на Кари Прайс, който не само не успя да спечели 250-та си победа в НХЛ, но и беше сменен след четирите гола от 18 удара.

Ощр от категория Спорт