Намери ни
To Top

11-те на Верея и Левски, Деса титуляр за първи път

Станаха ясни съставите на Верея (Стара Загора) и Левски за срещата от 18-ия кръг на Първа професионална лига. Изненадата в състава на „сините“ е влизането в игра от първата минута на Хеан Деса. Най-скъпо платеният футболист на столичани излиза за първи път титуляр от пристигането си на „Герена“. Елин Топузаков е оставил извън титулярите Божидар Краев и Франсис Нар, а на тяхно място играят Антонио Аниете и Деса, които бяха резерви срещу Славия.


Двубоят е първи за 26-кратните шампиони на България на стадион „Трейс Арена“ в Стара Загора. „Сините“ нямат право на повече грешки, ако искат поне на теория да запазят шансове в борбата за титлата с Лудогорец. Затова победата е единственото, което устройва гостите в този мач и те ще я търсят на всяка цена.

Това ще е едва вторият мач в историята, в който столичани и старозагорци се изправят един срещу друг на ниво Първа лига. В първата среща в началото на сезона Левски триумфира повече от убедително с 4:0. Сега „сините“ вярват, че могат да повторят представянето си от онзи мач.

Това ще е и първи сблъсък между Елин Топузаков и Александър Томаш в ролята на треньори. Досега те са се срещали само на терена, като статистиката е доста любопитна – 7:2 успеха на сметката на Топчо.

Треньорът на домакините няма абсолютно никакви проблеми със състава. Иван Караджов е на вратата, а атаката се води от Амаду Сукуна, който ще бъде подпомаган от Момчил Цветанов, Георги Андонов и Илиян Йорданов.

Топузаков ще залага на Йоргачевич под рамката, а в защита ще действат Минев, Пиргов, Александър Александров и Сашо Александров. Де Ноойер ще е в ролята на опорен халф, а пред него Бурабия и Прохазка ще имат по-креативни функции в средата на терена. Аниете и Деса ще стартират на двете крила, а атаката ще води Адениджи.

Световният букмейкър bwin дава леко предимство на Левски с коефициент 1,50 за победа на столичани. Залог за равенство е оценен на 3,60, а успех за домакините с коефициент 6,50.

Първа професионална лига, 18 кръг:

ВЕРЕЯ – ЛЕВСКИ 0:0

ВЕРЕЯ: Иван Караджов, Костадин Слаев, Илиас Хасани, Здравко Илиев, Владимир Зафиров, Георги Ангелов, Георги Андонов, Елиаш да Силва, Илиян Йорданов, Момчил Цветанов, Амаду Сукуна

ЛЕВСКИ: Боян Йоргачевич, Сашо Александров, Александър Александров, Димитър Пиргов, Веселин Минев, Джереми де Ноойер, Роман Прохазка, Мехди Бурабия, Хеан Деса Антонио Аниете, Бабатунде Адениджи

Стадион: „Трейс Арена“, Стара Загора
Съдия: Стефан Апостолов
Начало: 15:00 часа

Ощр от категория Футбол