Намери ни
To Top

Дупничанин с титла от тенис турнирите за любители „Лото“

Макар и вечерните турнири по тенис за любители „Лото“ да се провеждат само на територията на София, то мнозина почитатели на играта от по-близките до столицата градове също проявяват желание да участват и да се представят добре. Това доказа и Дончо Йоцов от Дупница, който успя да спечели последния турнир за начинаещи от набиращата голяма популярност верига за аматьори.

В едва втората си надпревара от поредицата състезания на „Лото“ той успя да надиграе на финала Атанас Кюркчиев. Както двубоят за титлата, така и всички останали мачове от тази категория се проведоха на кортовете на ТК „Диана“.


„Всеки изминат километър от Дупница до София си заслужаваше, защото емоцията беше неповторима и считам, че медалът е напълно заслужен. Тук намерих и много нови приятели, което е страхотно. В нашия град нямаме подобни турнири и това беше ново предизвикателство за мен“, коментира щастливият победител.

Достойният финалист поздрави съперника си за победата, като потърси вината за загубата в себе си.
„Успявах в повечето разигравания да водя играта, търсех завършващите удари, но допуснах прекалено много грешки. Започнах добре срещата, но твърде често не успявах да развия предимството си. Съперникът връщаше всичко, игра по-умно и закономерно спечели“, коментира Атанас.

С този мач приключиха турнирите за начинаещи от вечерните турнири „Лото“ за 2016 година. Тенис сезонът на веригата обаче все още не е приключил. На базата на ТК „Диана“ предстои да се изиграят и всички срещи в другите две категории – за средно напреднали и напреднали, а в средата на месец декември ще стане ясен и големият шампион на веригата, след като се проведе заключителният Мастърс на най-добрите 8 сезона.

Ощр от категория Тенис