Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2016/07/hamilton.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Мерцедес обмислят тежко наказание или дори отстраняване на Хамилтън – Sportove
Намери ни
To Top

Мерцедес обмислят тежко наказание или дори отстраняване на Хамилтън

От отбора на Мерцедес ще обсъдят дали да наложат тежко наказание, или дори да отстранят от тима своя пилот Люис Хамилтън заради поведението на британеца във вчерашната финална Гран При на Абу Даби. Тази информация бе потвърдена от шефа на шампионите Тото Волф.

Причината за предстоящите сериозни анализи на високо ниво в Мерцедес и разговори е поведението на Хамилтън в заключителните обиколки от шампионата на пистата „Яс Марина“. Волф е изключително разочарован от британеца, който пренебрегна на няколко пъти заповеди по радиото от бокса и продължи умишлено да бави своя съотборник Нико Розберг.


По този начин Люис целеше да продължи да води колоната, но да даде възможност на преследвачите на Розберг да го изпреварят.

Хамилтън се нуждаеше от победата снощи, а съотборникът му Розберг – да остане четвърти. В крайна сметка Себастиан Фетел от Ферари предпочете да не атакува по-агресивно Нико и така второто място в Абу Даби се оказа достатъчно на германеца да спечели първата световна титла в кариерата си.

Въпреки спечелените два титли при конструкторите и пилотите от Мерцедес ще направят всичко възможно подобен сценарий, който според Тото Волф вреди на имиджа на германския автомобилен гигант, да не се повтори през 2017 година. Ако босът на шампионите не бъде убеден при разговорите с Люис, то според източник, близък до отбора, може да се стигне и до отстраняване на британеца.

По-вероятно е обаче той да се извини лично и след това публично и да понесе голяма глоба. Възможно е да бъде направен анекс към договора му с промяна на клаузи относно бъдещи подобни неприятни за Мерцедес ситуации.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558