Намери ни
To Top

Хамилтън: Шансовете ми за титлата са илюзорни, но не съм се предал

Световният шампион във Формула 1 през последните два сезона Люис Хамилтън призна, че шансовете му да защити титлата си през тази година са минимални. Той изостава на 12 точки спрямо лидера Нико Розберг преди последния старт от сезон 2016 в Абу Даби.

Двамата пилоти на „Мерцедес“ записаха по девет победи през годината, но Розберг финишира в 19 от 20-те проведени състезания, докато британецът не успя на два пъти и това оказа влияние върху точките, но не и върху психиката му.

Така германецът се нуждае от място в тройката в Абу Даби в неделя, за да си гарантира титлата за първи път в кариера си, дори при успех на Хамилтън.


„Сезонът не беше идеален за мен. Шансовете ми за титлата са илюзорни, независимо от това, което направя през уикенда в Абу Даби. Все пак никога не знаеш какво може да се случи и затова не съм се предал. Ще бъда горд със себе си, ако успея да направя всичко, което се изисква от мен, за да стигна до целта си. Със сигурност ще се опитам да спечеля, както и в предишните три старта“, заяви Хамилтън.

Ощр от категория Спорт