Намери ни
To Top

Берое се пречупи в края и отстъпи на Куманово

Берое (Стара Загора) падна за втори път в петия си мач на група А на Балканската лига, като този път отстъпи със 72:82 на Куманово. Македонците пък регистрираха четвърта победа в четири мача и оглавяват еднолично групата.

Мачът се реши в последната четвърт, когато силно начало на домакините им даде превес. Иначе първите 30 минути бяха равностойни или по-скоро с поделено надмощие.


Така например силния старт в мача на Куманово беше заличен в началото на втората четвърт със серия от 12:2 за беройци.

След почивката на терена все по-често взе да се появява любимецът на българската публика Димитър Караджовски, познат у нас от изявите си с Рилски спортист. Той взе 8 борби за Куманово, от които 7 в защита и се оказа сериозно препятствие за американците в Берое. В средата на последната четвърт кумановци направиха серия от 7:0 точки, която до края така и не беше преодоляна от нашите.

Най-резултатен за заралии бе Шейн Гибсън с 19 точки, като той добави и 5 борби и 3 асистенции. Арън Джоунс прибави 17 точки, а Оумари Гудул наниза 12. Мариян Янески с 26 точки и 9 борби, както и Александър Костоски с 20 точки вкараха повече от половината за домакините.

Следващият мач на Берое в групата е на 6 декември, когато в Стара Загора ще гостува сериозния състав на Кожув (Гевгелия).

Ощр от категория Баскетбол