Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2016/07/kimi.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Райконен: Когато стъпиш на мокро, шансовете ти са нулеви – Sportove
Намери ни
To Top

Райконен: Когато стъпиш на мокро, шансовете ти са нулеви

След като отпадна от състезанието за Гран При на Бразилия, Кими Райконен заяви, че не е можел да се размине с удара в стената, защото е стъпил на мокро петно и колата е станала неуправляема.
Пилотът на Ферари катастрофира на старт-финалната права след рестарта в 19-ата обиколка. Той се завъртя и се удари в стената, разминавайки се на малко от колите наоколо, включително със съотборника си Себастиан Фетел. Нико Хюлкенберг пък събра с предното си крило отчупено парче от аеродинамиката на Ферарито, но поне не го удари.


Райконен обясни, че при тези ужасни условия в различни части от пистата, шансовете му са били нищожни: „Не валеше много силно, но аквапланингът беше лесен. На изкачването и при четвърти завой имаше много. В мига, в който настъпиш мокро петно, се завърташ и започваш да се пързаляш. Шансовете ти са нулеви. Аз се завъртях и почти се задържах, но явно мястото, на което стана всичко, беше лошо. Просто налетях на аквапланинг в сектор, в който не го очаквах. За щастие, никой не ме удари“.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558