Намери ни
To Top

Джокович: Имам още гориво в резервоара

Световният номер 2 Новак Джокович е насочил погледа си към шеста титла на заключителния турнир на ATP в Лондон. Сърбинът има проблеми с формата си от „Ролан Гарос“ насам и именно това бе причината да бъде изместен от върха в световната ранглиста от Анди Мъри. При нов успех в „О2 Арина“ през следващата седмица, Ноле ще изравни рекордните шест трофея на Роджър Федерер.

„Високият стандарт на игра, който поддържах, спадна малко.


След „Ролан Гарос“ просто не успях да играя на максимума. Наложи се да помисля сериозно след успеха в Париж. Това беше нещо голямо за мен“, коментира сърбинът.

„Трябваше ми време да се върна към нормалния си ритъм, но като цяло годината бе много добра за мен. Имах силни месеци, може да не са били на равнището на предишните 12 или 15 месеца, но човек не може да печели винаги. Пристигнах в Лондон, за да завърша сезона си по възможно най-добрия начин. Имам невероятни спомени от последните четири години в „О2 Арина“, допъни Ноле.

В първия си мач в Лондон в неделя Джокович ще се изправи срещу дебютанта в надпреварата Доминик Тийм от Австрия. На въпрос на журналистите дали се чувства добре и настройката му за турнира е положителна бившият лидер в ранглистата заяви: „Защо да не е? За мен това е нормално ежедневие. Имам своите силни и слаби моменти като всеки друг човек. В някои дни мотивацията ти е по-голяма, в други – не толкова. Дори след 10 години в професионалния тур все още имам гориво в резервоара си. Пред мен има още доста години“, категоричен бе сърбинът.

Кои са най-важните титли за Джокович? „Турнирите от Големия шлем са върхът в нашия спорт, кулминацията. Лично за мен те са на върха като постижение и винаги са основната ми цел.“

След това носителят на 12 трофея от Шлема не пропусна да похвали и Мъри за изявите му през сезона и изкачването на върха в ранглистата. „Мога само да го похваля за постиженията му през тази година. Няма съмнение, че той заслужаваше да е номер 1 при това положение“, завърши Джокович.

Ощр от категория Тенис