Намери ни
To Top

Хардън и Хюстън надвиха Спърс като гости

Джеймс Хардън не спира да впечатлява след преместването си на плеймейкърската позиция, а Хюстън спечели гостуването си на Сан Антонио със 101:99. Звездата на Рокетс завърши с „трипъл-дабъл“ при триумфа над Спърс в собствения им дом, а освен отличното му индивидуално представяне голям принос за победата имаха и останалите му съотборници, които също играха на високо ниво.

Хардън вкара 24 точки, направи 15 асистенции и овладя 12 борби, а междувременно завърши и с цели 8 грешки. Райън Андерсън се отличи с 20 точки, а Ерик Гордън и Сам Декър направиха добри включвания от пейката, реализирайки съответно 15 и 10.


Победата на „ракетите“ обаче не бе подпечатана след някоя солова акция на Хардън, а след две здрави защити в самия край на мача, за което играчите на Майк Д’Антъни получиха сериозни похвали от лидера си.

„Единственият начин, по който можем да постигаме целите си е със здрава защита. Мачът не е от най-красивите, но взехме това, за което бяхме дошли“, каза след мача бившият гард на ОКС, който често е критикуван за безхаберието си в дефанзивен план.

Кауай Ленърд вкара 34 точки за Спърс, но стори това с рекордните за кариерата си в НБА 26 изстрела от игра. ЛаМаркъс Олдридж завърши с 14 точки.

И двата тима имат по 5 победи и 3 загуби, но изненадващото в случая е, че и трите поражения на „шпорите“ са на собствен терен.

Ощр от категория Баскетбол