Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2016/11/martin-milanov.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Мартин Миланов: Целта на националните ни отбори е призово класиране – Sportove
Намери ни
To Top

Мартин Миланов: Целта на националните ни отбори е призово класиране

Целта пред националния отбор по хокей на предстоящото световно първенство за мъже, дивизия 3, което ще се проведе в София, е първото място, обяви новият председател на Българската федерация по хокей Мартин Миланов.

Днес Миланов и изпълнителният директор Стоян Бъчваров дадоха специална пресконференция в Пресклуб „България” преди началото на сезона. Миланов, който замени на поста Красимир Кръстев, обяви пред репортерите, че основните му ангажименти в близко бъдеще са стабилизиране на финансовото състояние на федерацията и успешно домакинство на световното първенство за мъже ІІІ дивизия в София през април 2017 година. Той уточни, че задълженията на федерацията са към 150 000 лв, като част от тях вече са погасени и се надява до средата на 2017 г.


всичко да бъде изплатено.

През април 2017 г София ще бъде домакин на световното първенство за мъже, дивизия ІІІ, на което ще участват 8 отбора. Целта пред националния ни отбор е класиране на първо място, подчерта Мартин Миланов. Той допълни, че федерацията ще осигури специални автобуси, с които ще се превозват децата, желаещи да гледат мачовете в Зимния дворец на спорта.

Накрая Миланов засегна и сериозния проблем с липсата на достатъчно пързалки и проблемите при развитието на талантливите ни хокеисти. „Миналата седмица отборът на „Славия” до 10 години участва на международен турнир в Белград, спечели 12 победи и се класира на първо място. Там участваха отбори от Сърбия, Словения, Унгария и много други страни. Двата унгарски отбора са финансирани от Канада и се обучават от техни специалисти, но нашите състезатели ги победиха. Имаме много талантливи деца, но заради липсата на пързалки, на отбори и конкурентно първенство, много се отказват от спорта, а най-талантливите отиват в чужбина“.

„На конгреса на Международната федерация в Москва, където участваха повече от шестдесет държави, имаше избори за членове на Управителния съвет на IIHF и избор на държави домакин във всички възрасти по групи. Българската делегация бе заявила две кандидатури – за мъже и за юноши до 20 години, но не успя да се пребори за втората поради големия брой желаещи. Нова Зеландия спечели при 20 годишните в нашата група, а Тайпе се пребори за две домакинства – за юноши до 18 г. и за жени“.

Изпълнителният директор на БФХЛ Стоян Бъчваров стана първият българин, който бе избран в една от комисиите на Международната федерация. Той заяви, че освен мъжете, и останалите ни национални отбори – за юноши, младежи и жени, ще участват в световните първенства, независимо от скъпите самолетни билети.

„И при младежите, и при юношите, имаме силни национални отбори и се надяваме да се класираме на първо място или поне да сме в челната тройка”, заключи Бъчваров.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558