Намери ни
To Top

Барселона обърна Севиля в здрав сблъсък

Испанският шампион Барселона записа много трудна победа срещу Севиля в нервен мач, игран на стадион „Рамон Санчес Писхуан“. Каталунците спечелиха с 2:1, обръщайки резултата, въпреки че бяха тотално надиграни през първото полувреме на двубоя.

Домакините започнаха срещата много силно и установиха траен контрол върху играта. Това бързо даде резултат и в 15-ата минута Витоло осигури предимство на червено-белите.


Футболистите на Севиля не се спряха и продължиха да упорстват. Постепенно обаче Меси и компания поизравниха играта и малко преди края на първото полувреме аржентинската суперзвезда на Блаугранас възстанови равенството.

След почивката възпитаниците на Луис Енрике заиграха по съвсем друг начин. Опасните положения пред вратата на Севиля зачестиха и така се стигна до 61-ата минута, когато Луис Суарес донесе пълен обрат на отбора си.

Севилци можеха бързо да отвърнат на удара, но този път каталунската защита не рухна. Последвалите опити на домакините да се доберат поне до равенство не дадоха положителен резултат и мачът приключи с успех за Барса.

Така след 11-ия кръг в Ла Лига Барса остава на 2-а позиция в класирането 25 точки, на 2 от едноличния лидер Реал Мадрид, а Севиля заема 5-а позиция с 21.

Ощр от категория Футбол