Намери ни
To Top

Юве си го изкара на Сампдория

Ювентус се върна на пътя на победата, разгромявайки Сампдория с 4:1 като домакин в среща от десетия кръг на Серия А.

След като в събота Старата госпожа загуби дербито с Милан, днес възпитаниците на Масимилиано Алегри си го изкараха на Сампдория, която влезе в днешната среща на крилете на вдъхновението от успеха в генуезкото дерби, играно през уикенда.

Още в четвъртата минута Юве поведе. Куадраво проби дясното крило и центрира към Марио Манджукич, който с глава разстреля Пуджони.


Преди да са изминали и десет минути от мачау бианконерите нанесоха и втори удар. Пянич центрира от корнер, а Киелини с глава засече и не остави шансове на противниковия страж.

До края на полувремето торинци дръпнаха крака от педала на газта и не реализираха повече голове.

Подценяването на ситуацията доведе до липса на концентрация в защитата на Юве при изнасянето на топката. В 57-та минута Киелини подари топката на Прает, който нахлу в наказателното поле, след което с пас по земя намери Патрик Шик, а той прати топката в мрежата на Нето.

Това попадение събуди домакините от летаргията и те пак натиснаха. Така се стигна до 65-та минута, когато след карамбол в пеналта на Самп, Миралем Пянич отбеляза трети гол за Старата госпожа.

Крайният резултат бе оформен от Джорджо Киелини в 87-та минута. Защитникът се измъкна от противниковата отбрана след центриране от фаул на Куадрадо и отбеляза с глава.

Юве събра 24 точки в актива си и остава едноличен лидер във временното класиране, с два пункта аванс пред втория Рома, който днес победи Сасуоло с 3:1 като гост.

Ощр от категория Футбол