Намери ни
To Top

Юнайтед надви Сити във второто манчестърско дерби за сезона

Манчестър Юнайтед победи Манчестър Сити с 1:0 на стадион „Олд Трафорд“ в осминафинален мач от турнира за Купата на Лигата.

Главен арбитър на двубоя бе Майк Дийн.

Фактът, че мениджърът на гражданите Хосеп Гуардиола реши да заложи предимно на резерви за днешния сблъсък, повлия до голяма степен на развоя на мача.

Червените дяволи имаха териториално превъзходство през почти по-голямата част от срещата и демонстрираха по-голямо желание за победа.


Единственото попадение в мача бе дело на Хуан Мата, който се разписа в 54-та минута. Голяма заслуга за гола има Златан Ибрахимович, който първо избута Отаменди в борбата за първа топка, след което финтира противников футболист, нахлувайки в наказателното поле. Последва пас по земя към точката на дузпата, откъдето Мата шутира и прати топката в долния десен ъгъл на Кабайеро.

За всичките 90 минути възпитаниците на Гуардиола не отправиха нито един точен удар във вратата на Де Хеа. В заключителните моменти на двубоя небесносините не успяха дори да натиснат опонента си в опит да стигнат до изравняване.

Гражданите записаха трета поредна загуба при гостувания във всички турнири. Във всеки един от тези срещи Сити не успя да вкара гол. Днешното поражение е 6-ти пореден двубоя без победа за небесносините във всички турнири. Носителят на Купата на Лигата от миналия сезон приключва участието си в турнира на осминафинал.

Манчестър Юнайтед пък постигна частичен реванш за шампионатното поражение с 1:2 от Сити на 10-ти септември.

Ощр от категория Футбол