Намери ни
To Top

Японски майстор на бойните изкуства провежда семинар в България

Под егидата на БФШК от 28-и до 30-и октомври в София ще се проведе тридневен технически семинар по Шотокан Карете-До под ръководството на Сенсей Хитоши Касуя /8Дан/ – главен инструктор на Световната Шотокан Карате-До Федерация (WSKF).

Техническият семинар се осъществява с подкрепата на WSKF – България и Сенсей Георги Георгиев (Джоси) /6Дан/ – главен инструктор, който е и председател на спортно-техническата комисия на Българска Федерация Шотокан Карате-До.

Събитието ще бъде разделено на две основни части, тренировка за инструктори последвана от изпит за Дан и обучение за всички степени.

Тренировката за инструктори и изпит за Дан ще се проведат на 28.


10/петък/ от 17:00 до 20:00ч. в Honbu Dojo (ж.к „Изток“, ПГФК „Княгиня Евдокия“).

Обучението, до което ще бъдат допуснати практикуващи с всички степени ще се проведе на 29-30.10 (събота и неделя) отново от 17:00 до 20:00ч. в Баскетболна зала в НСА.

Въпреки своите 68 години, Сенсей Хитоши Касуя провежда семинари всяка седмца в различна държава, като буквално два пъти годишно обикаля земното кълбо. Неговата жизненост и умения натрупани през годините на неуморно усъвършенстване на духа и тялото са достойни за уважение. Те пораждат у практикуващите респект и желание за развитие по пътя на японското бойно изкуство Шоткан Карате-До.

След проведеното световно първенство тази година в град Бургас, от което странта ни взе общо 8 златни медала, БФШК не спира с инициативите за развитие на спорта у нас, първата от които е именно поканата на Сенсей Хитоши Касуя. Следващият технически семинар, който Българска Федерция Шотокан Карате-До организра е този на Сенсей Ханши Садашиге Като /9Дан/. Обучението ще се осъществи от 4 до 6 ноември отново в София.

Ощр от категория Бойни Спортове