Намери ни
To Top

Челси разгроми Манчестър Юнайтед в Лондон

Челси победи Манчестър Юнайтед с 4:0 на „Стамфорд бридж“ в дербито от деветия кръг на английската Висша лига.

Главен арбитър на двубоя бе Мартин Аткинсън.

Двубоят стартира кошмарно за гостите. Още преди да изтекат първите 30 секунди, лондончани излязоха напред в резултата.


Педро Родригес бе изведе зад гърба на противниковата отбрана, след което премина през Де Хеа и прати топката в опразнената врата. Основна вина за попадението носят Смолинг и Блинд, които не се разбраха кой от двамата да пресече дългия пас към Педро и така оставиха възможност на бившия футболист на Барселона да зарадва десетките хиляди домакински фенове.

Ситуацията се влоши още повече за червените дяволи в 21-та минута. Сините получиха право да изпълнят корнер. Моузес центрира на първа греда. Защитата на Юнайтед не успя да изчисти топката. След два рикошета топката стигна до Гари Кейхил, който с шут от близка дистанция не остави шансове на Давид Де Хеа. Топката се удари в тялото на Блинд, преди да премине голлинията, но попадението бе записано на сметката на Кейхил.

Юнайтед застраши вратата на Куртоа само веднъж преди почивката. Ерера стреля от далечна дистанция, белгийският страж плонжира и спаси. Кълбото попадна в Лингаард, който опита с удар от малък ъгъл на матира вратаря на Челси, но Куртоа се справи и с тази опасност.

В 40-та минута Давид Луис контузи сериозно Фелайни, забивайки бутони в коляното му. Реферът Аткинсън показа жълт картон на защитника, а на полувремето Фейлани бе заменен от Мата.

През второто полувреме Челси продължи да е по-добрият отбор на терена.

След почивката възпитаниците на Антонио Конте започнаха да търсят как да уязвят опонента си на контраатака и това доста често им се получаваше. В 62-та минута Канте и Матич разиграваха пред пеналта на Юнайтед. Сърбинът намери с пас в коридор Азар непокрит в наказателното поле. Белгиецът финтира Смолинг, след което с диагонален удар в долния ляв ъгъл направи резултата класически.

Осем минути по-късно Канте реализира първият си гол с екипа на Челси преодолявайки защитата на червените дяволи като на парад и с шут по земя в долния десен ъгъл препарира Давид Де Хеа.

До края на срещата домакините намалиха оборотите и не реализираха повече попадения. Челси събра 19 точки и се доближи на един пункт от челото. Юнайтед остава с 14 точки и заема седмото място във временното класиране.

Ощр от категория Футбол