Намери ни
To Top

Конте: Важно е, че днес не допуснахме гол.

Мениджърът на Челси Антонио Конте изтъкна, че е изключително доволен от факта, че в трети пореден шампионатен мач сините запазиха мрежата си суха.

След поражението от Арсенал с 0:3 на 24-ти септември, Челси спечели три поредни победи, без да допусне гол, а реализира общо 9 попадения.

Най-впечатляващ бе днешният триумф с 4:0 над Манчестър Юнайтед.

„Фантастичен старт.


Вкарахме гол, след което продължихме да играем хубав футбол, на висока скорост. Владеехме топката и създавахме опасни положения пред противниковата врата. Не допуснахме гол, което е много важно. Такива победи увеличават увереността на един отбор“, коментира Конте, цитиран от „ББС“.

„Важно е за един мениджър да намира правилните решения за своя тим. Ситуацията не беше добра, след като имаше период, в който допускахме голове във всеки мач. Направихме промени и сега играем хубав футбол“, допълни италианският специалист.

„Колкото до разговора с Жозе Моуриньо след последния съдийски сигнал, това беше лично. Мисля, че е правилно да си остане лично. Имам огромен респект към Жозе. Той е страхотен специалист и е спечелил много с Челси“, заяви Конте.

Репортер на „Скай“ попита наставника на Челси: „Какво правехте с публиката в последните минути на мача?“

„Слушах как привържениците на Манчестър Юнайтед не спират да пеят в подкрепа на своя тим и поисках от нашите фенове да ръкопляскат на моите момчета. Мисля, че днес целият отбор на Челси заслужава овации“, отговори Антонио Конте.

Ощр от категория Футбол